Здравейте! Тези дни ще ходя с приятел да си избира 166-ца дизелче. Кажете какво да гледаме по обстойно ,за какво да се ослушваме. Имам кабелите за диагностика и платен FES и с него ще можем да видим какви грешки има. С FES-а на какво да наблегна?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Закупуване на 166 какво да гледам?
Collapse
X
-
Хубаво е ,че имаш кабел така ще видиш реалните километри и ще добиеш представа дали е за основен ремонт ,след това трябва да се види турбината за луфт особенно ако Алфата е 136 коня надуването на маркуча към кулера дали е постоянно при работеща турбина ,картера да се види ако случайно е лепен трябва сваляне и сервизиране на лагерите ,окачването също е важно дали има скърцане при задницата или разкрачване на гумите ,съединитела в какво състояние (нормално ли отделя твърдост при натискане на педала ) това са по важните неща ако съм пропуснал нещо колегите ще допълват и успех в търсенето .
-
Първоначално публикувано от KUM4o Покажи съобщениеОтностно двигателите при 166 jtd мотора с какви коне е. Знам ,че има 136 ,140 и май 150. И кой от всички е най-добър от към здравина/мощност/разход?
Comment
-
Първоначално публикувано от KUM4o Покажи съобщениеЗдравейте! Тези дни ще ходя с приятел да си избира 166-ца дизелче. Кажете какво да гледаме по обстойно ,за какво да се ослушваме. Имам кабелите за диагностика и платен FES и с него ще можем да видим какви грешки има. С FES-а на какво да наблегна?
Иначе гледай обичайното за всяка кола, най-важното е двигателя да е ОК и да няма проблем с турбото. На 140 и 150 коньовите турбините могат да се рециклират, но всичко е въпрос на цена.
Гледай задното окачване да не е грохнало, за другото няма гаранция - предните носачи ако не са заминали, скоро ще заминат - слагай ги в сметката. Слаби места са съединителя, предните амортисьори, машинките за заключване на вратите, радиатора на парното, клапата за вътре/вън на въздуха, дебитомера и обтегача на пистовия ремък. При повечето екземпляри тези неща рано или късно заминават, така че виж им цените и ги слагай в сметката.
Comment
-
Гледай салона, имай предвид, че кожата е много здрава ако е изтъркана на места значи колата е експлоатирана много - гледай всички активни елементи в интериора, бутони, волан и копчета на ICS те реално могат да ти покажат колата колко е пазена, по водещите ръбове на седалките е най-чуствително на деформации място, вземи си кърпичка за почистване на кожа и мини бордовете на седалките - така ще разбереш дали са боядисвани.
Гледай задните гуми за асиметрично износване на протектора, това ще ти загатне за проблем по задното окачване, прегледай всичко което можеш с трезво и набито око
аз препоръчвам моторизацията със 150 к.с. по-нова е.
Иначе като за край ще кажа, че всичко се прави и не е безбожно скъпо ако си правиш добре сметката... Успех!Tormentvm In Dvm Demens
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение140 и 150 като цяло са по-добри от 136. 150-коньовия е най-добре и е по-нов, но разликите между 140 и 150 са много по-малки.
Проблем ,може да има в задното окачване, така нареченото "сеене", полиуриетановите втулки, и т.н , общо взето капризно окачване, но като се направи качествено, няма проблем. Иначе ,като цяло разкошен автомобил, не го заменям за нищоУспех
Comment
-
Първоначално публикувано от security999 Покажи съобщениеУспех в търсенето, но не съм съгласен с колегата, най читав и здрав е 136 ps мотора ( да ме поправят другите )....
В голема заблуда сиsigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеАууууу...Поправям те моментално!
В голема заблуда си, все пак да незабравяме, че всичко малко или много е късмет.
Но като цяло, най добре е преглед в сервиз, ако е възможно, преди покупка.
Comment
-
Може,може по сайтовете инфо много
Едната ми е 136,90% от 166 в БГ за 136,както и Либрите 135 кс.Пък не е като да работят като тези от 140 нагоре
Като изключим маслените чарколяци вътре барабар с валчето и т.н.Като цяло 136 е първата и после има изчистени неща.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщениедобре де, мултиджета що го нямате за мотор ?
И това не е само при Алфа вижте БМВ там това си е редовно.Tormentvm In Dvm Demens
Comment
Comment